Τετάρτη

Οι Κοζάκοι της Ρωσίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι Κοζάκοι της Ρωσίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό υπερθέαμα έρχεται στη Θεσσαλονίκη"Οι Κοζάκοι της Ρωσίας" στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης για μία και μονάδικη παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!
Απολαύστε ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα με περισσότερους από 20 χορούς,50 τραγούδια και 10 σόλο μουσικές συνθέσεις

Οι κοζάκοι της Ρωσίας ανεβαίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο στις 22 Οκτωβρίου και ώρα 21:00

Το φοιτητικό και παιδικό εισιτήριο είναι 20€ και αφορά είσοδο σε ζώνη της αρεσκείας σας ενώ το κανονικό είναι 25€ για την Γ΄Ζώνη!

Περισσότερα σχετικά με τα εισιτήρια της παράστασης "Οι Κοζάκοι της Ρωσίας" μπορείτε να δείτε εδώ αλλα και να το κλείσετε από τώραΟΙ ΚΟΖΑΚΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Αγαπήθηκαν όσο λίγες αυθεντικές παραδόσεις. Επέζησαν ξεπερνώντας μεγάλες αλλαγές της ιστορίας. Αν οι Κοζάκοι θεωρούνται ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της Ρωσίας, μια και ήταν φρουροί των συνόρων της από τον 14ο αιώνα, τότε οι χοροί τους σίγουρα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της ιδιαίτερης αυτής χώρας. Οι παραστάσεις τους αποτελούν ένα χορευτικό υπερθέαμα που συνεπαίρνει το κοινό με τη φαντασία και το δυναμισμό τους. Αντικατοπτρίζοντας την ανεξαρτησία, την περηφάνια και τη γενναιότητα τους δίνουν μια νέα διάσταση στην ψυχοσύνθεση αυτού του λαού και σε όλη τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο.

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χορευτικούς θιάσους της χώρας και η φήμη του έχει ξεπεράσει εδώ και πολλές δεκαετίες τα σύνορα της χώρας. Μετά από πολλές παραστάσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, οι «Κοζάκοι της Ρωσίας» απολαμβάνουν την αναγνώριση και την καταξίωση ακόμα και από τους απαιτητικούς λάτρεις του χορού.

Το πρόγραμμα του θιάσου είναι μια αποτύπωση της ζωής των Κοζάκων – μια πολιτιστική κληρονομιά πολλών περιοχών Κοζάκων της Ρωσίας. Από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Ένα πρόγραμμα με περισσότερους από 20 χορούς, 50 τραγούδια και 10 σόλο μουσικές συνθέσεις, που μαγεύει και καθηλώνει με την επιδεξιότητα και την ομορφιά του, έχοντας στο ρεπερτόριό του κυρίως διάσημους ρωσικούς παραδοσιακούς χορούς, όπως οι «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry» και φυσικά η διάσημη «Kalinka».